HelmiAmanda

6.8.2013


Esittelyssä asuntomessujen upea Maja

Pääsin sunnuntaina 4.8. tutustumaan Lammi-Kivitalo Majaan toisen rakentajan eli Mirellan opastuksella. Mirella on vanha opiskelukaverini. Hän on yhdessä miehensä Tamion kanssa rakentanut upean ja erilaisen talon, joka sulautuu metsämaisemaan hienosti.

Maja

Maja

Maja on kivitalo, joka on verhoiltu paksuilla Siperian lehtikuusilankuilla. Baltian maissa ko. lankut ovat tuttuja ja niitä käytetään siellä. Lankut harmaantuvat ajan kuluessa kauniisti ja muistuttavat väritykseltään Lapin kelohonkamökkejä.

Maja takaa.

Maja takaa.

Majan pääty.

Majan pääty.

Mirella ja Tamio eivät halunneet rakentaa perinteistä omakotitaloa, koska he olivat jo aikaisemmin rakentaneet kaksi puutaloa. Nyt he halusivat kivitalon. Nuori arkkitehti Juuso Heino ehdotti lankkuverhoilua ja Mirella ja Tamio ihastuivat ideaan heti.

Maja edestä.

Maja edestä.

Maja

Maja

Talossa on huopakate ja rännit, mutta ne ovat taitavasti piilotettu lehtikuusilankkujen alle. Katolta löytyy aurinkopaneelit ja talvisin takkaa tarvitsee lämmittää vain pari tuntia päivässä. Näin on hoidettu koko talon sekä käyttöveden lämmitys. Ekologista, energiatehokasta ja edullista.

Maja

Maja

Maja

Maja

Mirella kertoi, että sisustuksen ideointi lähti liikkeelle isosta mustasta pöydästä. Pöytä on koko talon keskipiste, jossa mm. lapset tekevät läksynsä ja Mirella virkkaa ja kutoo.

Ruokapöytä

Ruokapöytä

Taloon sisään astuessa katse kiinnittyy upeaan, mustaan sisäkattoon. Se on kaunis. Yllättävää kyllä, musta sisäkatto ei ollenkaan pimennä sisätiloja. Mustan sisäkaton vaihtoehtoina oli ollut valkoinen sisäkatto. Onneksi Mirella ja Tamio valitsivat mustan. Se on nappi valinta taloon.

Koska läksyt tehdään ruokapöydän ääressä, erillisiä työpöytiä ei lastenhuoneisiin tarvittu. Lastenhuoneet sijaitsevat yläkerrassa, jossa on myös vanhempien makuuhuone. Huoneissa ei ole vaatekaappeja vaan kaikki vaatehuoneet on taitavasti kätketty huoneiden läheisyyteen. Yläkerran eleetön ja kaunis kaide on Mirellan ja Tamion suunnittelema. Jokaisessa makuuhuoneessa on laverisängyt, jotka on tehty ylijääneistä talon ulkoverhoilulaudoista.

Lastenhuoneet ovat pieniä ja kompakteja. Lapset itse toivoivat pieniä huoneita. Tytön huoneessa on hauska nukkeseinätarra olemassa olevasta nukesta.

Tytön huone.

Tytön huone.

Pojan huone.

Pojan huone.

Vanhempien makuuhuoneesta luonto näkyy suoraan sängyltä upean ikkunan läpi.

Vanhempien makuuhuone.

Vanhempien makuuhuone.

Vanhempien makuuhuone.

Vanhempien makuuhuone.

Vanhempien makuuhuoneen seinässä on 8 cm leveä rako olohuoneeseen päin. Arkkitehdin alkuperäinen idea oli leveämpi rako ja että siinä olisi ollut lasi. Mirella halusi kuitenkin kapeamman raon eikä lasia ollenkaan. Hauska yksityiskohta!

Rako makuuhuoneen seinässä.

Rako makuuhuoneen seinässä olohuoneesta katsottuna.

Talon jokaisella ikkunalla on funktio. Ikkunat ovat kuin tauluja, joissa kuvat vaihtuvat vuodenaikojen mukaan. Ikkunoissa ei ole verhoja eikä makuuhuoneissa ovia. Kaikki ovat yhteydessä toisiinsa. Liukuovivaraus kuitenkin löytyy oviaukoista, jos mieli myöhemmin muuttuu.

Valaistus on hoidettu koko talossa epäsuorasti ledeillä. Mirella olikin pyytänyt valosuunnittelijaa tuomaan valoa, ei lamppuja, ja siinä on onnistuttu.

Takkatila

Takkatila

Alakerrasta löytyy toimiva kodinhoitohuone, kuraeteinen, pesutilat, säilytystiloja, keittiö ja olohuone sekä takkatila. Kodinhoitohuoneen lattialla on Mirellan tekemä kaunis matto. Vaikka keittiö ja olohuone ovat korkeita, ei tilassa kaiu lainkaan. Siihen ovat vaikuttaneet matot ja muut tekstiilit sekä Kontio-akustiikkalevyt.

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuone

Keittiö

Keittiö

Olohuone

Olohuone

Sauna on verhoiltu kuusilaudoilla. Suihkuna on suuri sadesuihku, jota ei heti ensisilmäyksellä edes huomaa. Pukuhuoneen puolelta löytyy jokaiselle omat, nimetyt pyyhekoukut. Loistava idea! Nimet on koukkujen yläpuolelle laitettu sisustustarralla. Helppoa ja kätevää!

Sauna

Sauna

Sadesuihku

Sadesuihku

Sadesuihku ja käsisuihku.

Sadesuihku ja käsisuihku.

Nimikoidut pyyhekoukut.

Nimikoidut pyyhekoukut.

Koko talossa on vahattu betonilattia, joka tuo rouheutta sisustukseen. Olohuoneen seinä jatkaa rouheaa linjaa. Mirella kertoi, että seinän väri oli kovan työn ja tuskan takana. Maali ei meinannut pysyä seinässä ja metallihiput valuivat maalin mukana alas. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen.

Olohuoneen seinä.

Olohuoneen seinä.

Ulkoa löytyy kesäkeittiö, joka jatkaa samaa linjaa kun talo. Piha on suojassa ohikulkevien katseilta. Nurmikkoa löytyy pieni pala, mutta suurin osa pihasta on louhosta. Se tuo mieleen Lapin kurut.

Maja edestä.

Maja edestä.

Majan piha.

Majan piha.

Kaiken kaikkiaan talo ja piha ovat upea ja erilainen kokonaisuus.

Mirella ja Maja.

Mirella ja Maja.

Kiitoksia Mirellalle mukavasta ja antoisasta messupäivästä!

8 vastausta artikkeliin ”Esittelyssä asuntomessujen upea Maja

  1. hei

    Upea upea maja! Osaatko kertoa tarkempia tietoja ruokapöydästä? materiaali, koko, kannen paksuus?

    Vastaa
    1. HelmiAmanda Artikkelin kirjoittaja

      Hei! Kiitos kommentista. Kyselen pöydästä Mirellalta ja kerron, mitä hän vastaa.

      Vastaa
    2. HelmiAmanda Artikkelin kirjoittaja

      Mirella kertoi, että he tilasivat pöydän Kustavin Puu Oy:ltä vuonna 2007. Valitettavasti Kustavin Puu Oy on mennyt konkurssiin kesäkuussa. Pöytä on täyttä tammea, levyn paksuus 3,5 cm ja pinta nyt keväällä uudelleen käsitelty mattalakalla (alun perin pöytä oli öljytty).

      Vastaa
  2. Ulla-Maija Toivonen

    Hei!

    Olisin kysynyt, että mistä hommasitte kodinhoitohuoneessa olevat pyyhetangot.
    Siis nuo mustat katosta roikkuvat.

    Vastaa
  3. Frewsn

    Xanax Nursing Considerations Xanax Before Speech Beta Blocker Yaz Mixed With Xanax buy alprazolam online no prescription. Taking Xanax And Ambien Drugs Taking And Xanax 10 Mg Valium Xanax And Hepatitis C Neuropathy Tramadol With Xanax . Xanax And Pregnant St John’s Wort Xanax Pills Clips . Long Term Abuse Of Xanax Xanax Physical Side Effects Online Legal Xanax 2mg Xanax And Addiction Withdrawal Symptoms Xanax Totem Destroyer Xanax And Drowsiness Muscle Relaxants

    Vastaa
  4. FerVorb

    Xanax Directions Generic Brick Cheap Xanax . Safe Dose Xanax Withdrawal Symptoms Xanax Grapefruit Juice Metabolism How Much Xanax Is An Abuse Xanax Nyugtato Xanax Worth Xanax And Gabapentin Generic Drugs . Substitute For Xanax Kava Kava Xanax Max Dosage Usual Recommended Dose Xanax Drug alprazolam. Xanax Escitalopram Xanax Ocd Effects Benadryl Xanax Interactions Xanax Withdrawal Ld50 .

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


2 × kolme =