HelmiAmanda

18.7.2013


Kattolamppuja, kattovalaisimia ja yksi pulma

Ryhdyin tänään pohdiskelemaan meidän kodin kattolamppuja. Ajatus lähti siitä liikkeelle, että makuuhuoneeseen pitäisi löytää joku kiva lamppu. Tällä hetkellä siellä roikkuu lastenhuoneen vanha prinsessalamppu, joka ei oikein sovi tunnelmaan eikä tyyliin. : ) Syy, miksi siellä roikkuu prinsessalamppu on yksinkertainen. Makuuhuoneeseen tarvittiin lamppu ja sillä hetkellä ei ollut muuta käsillä kuin tuo lasten vanha lamppu…

Makuuhuoneen prinsessalamppu : )

Makuuhuoneen prinsessalamppu : )

Tulin pohdiskeluissa myös siihen tulokseen, että meidän taloudesta löytyy aika monta kattolamppua. Eniten pidän ruokatilan lampusta, joka on Yki Nummen suunnittelema Lokki. Se oli ensimmäisiä hankintoja uuteen kotiimme.

Yki Nummen Lokki.

Yki Nummen Lokki.

Toinen suosikkini on yksi keittiön lampuista. Se on koottu lusikoista, haarukoista ja veitsistä. Itse asiassa lampun ruokailuvälineet ovat ihan käyttökuntoisia, mutta antaa niiden nyt kuitenkin vain roikkua katossa. : ) Lamppu on löytö Turusta, Wihannolta, viitisen vuotta sitten.

Keittiön lamppu.

Keittiön lamppu.

Keittiön katossa on myös Yki Nummen suunnittelema plafondi. Niitä plafondeja löytyy lisäksi käytävän katosta kaksi kappaletta. Ne ovat kyllä tosi hyviä ja valaisevat erinomaisesti. Suosittelen!

Yki Nummen Plafondi.

Yki Nummen Plafondi.

Olohuoneessa meillä on yksi iso kattovalaisin sekä kaksi pientä kohdevalaisinta.

Olohuoneen kattolamppu.

Olohuoneen kattolamppu.

Olohuoneen kohdevalaisimiet.

Olohuoneen kohdevalaisimiet.

Työhuoneen katossa roikkuu edesmenneiden isovanhempieni yksi kattokruunuista. Vaikka se ei aivan väritykseltään ja tyyliltään ole paras mahdollinen, korvaa lampun tunnearvo sen puutteet.

Työhuoneen kattokruunu.

Työhuoneen kattokruunu.

Lastenhuoneissa sekä eteisessä on isot Innoluxin Jasmina plafondit. Loistavia lamppuja nekin. Valoteho on hyvä, eikä valaisin häikäise.

Innoluxin Jasmina-plafondi.

Innoluxin Jasmina-plafondi.

Mutta se makuhuoneen kattolamppu… En ole vielä löytänyt sinne sopivaa valaisinta. Olen kyllä harkinnut Tord Boontjen Midsummer Light -varjostinta, joka on mielestäni upea. Ehdotuksia makuhuoneen kattolampusta otetaan kuitenkin mielellään vastaan!

Tord Boontjen Mid Summer Light -valaisin. Kuva otettu täältä.

Tord Boontjen Midsummer Light -valaisin. Kuva otettu täältä.

Oletko huomannut, että HelmiAmanda-blogi löytyy myös blogilistalta sekä Facebookista ja Twitteristä. Tervetuloa mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


8 − = kuusi