HelmiAmanda

11.8.2013


Toteutuneet toiveet

Kun eilisessä kirjoituksessa haaveilin, tänään on hyvä katsoa, mitkä aikaisemmista haaveistani on jo toteutunut. Tässä TOP5 design-aarteista, jotka meiltä jo löytyvät.

1. Tree-pystynaulakko

Tree-naulakko, Michael Young ja Katrin Petursdottir.

Tree-naulakko, Michael Young ja Katrin Petursdottir.

Tree-naulakon ovat suunnitelleet Michael Young ja Katrin Petursdottir Swedeseltä. Swedese on vanha ruotsalainen huonekaluvalmistaja. Tree-naulakon materiaalina on lakattua MDF ja jalustassa on metallinen paino. Naulakoita on saatavina sekä seinä- että lattiamallisina.

Musta Tree-naulakko oli ensimmäisiä hankintoja uuteen kotiimme. Eteisemme on ihanan suuri ja voisin sanoa, että naulakko sopii sinne täydellisesti. Onnistuin bongaaman naulakon Turun Artekin poistomyynnistä. Mikä tuuri! : )

 

2. Vipp 15 -roskis

Vipp 15, Holger Nielsen.

Vipp 15, Holger Nielsen.

Ensimmäisen VIPP-roskiksen suunnitteli Holger Nielsen Tanskassa vuonna 1939. Roskiksia on myynnissä useampaa eri kokoa. Materiaali on ruostumatonta terästä, pulverimaalattua terästä ja kumia.

Vipp-roskiksesta olin haaveillut monta vuotta. Vihdoin tänä keväänä uskaltauduin tilamaan sen. Kirjoittelinkin roskiksesta tämän blogin ihan ensimmäisessä blogipäivityksessä. Pääset siihen tästä.

 

3. Artek E60-jakkarat

Artekin E60-jakkarat, Alvar Aalto.

Artekin E60-jakkarat, Alvar Aalto.

Artekin E60-jakkara on Alvar Aallon vuonna 1934 suunnittelema ikiklassikko.

Meillä on mustaistuimisia jakkaroita ruokapöydän ympärillä ja valkoistuimiset ovat varatuoleina. E60-jakkarat ovat kyllä näppäriä sekä kauniita ihan sellaisenaan. Olen kirjoitellut jakkaroista aikaisemminkin. Pääset kirjoitukseen tästä.

Jos joku on muuten vailla valkoistuimisia, koivujalkaisia E60-jakkaroita, laita viestiä tulemaan. Sain taas uuden erän lähes käyttämättömiä jakkaroita myyntiin. : )

 

4. Lokki-valaisin

Lokki-valaisin, Yki Nummi.

Lokki-valaisin, Yki Nummi.

Lokki-valaisin on yksi Yki Nummen tunnetuimmista valaisimista. Lentävä lautanen -nimelläkin tunnettu valaisin on suunniteltu 1950-luvulla. Varjostin on valkoista akryyliä ja ketju ruostumatonta terästä.

Lokki-valaisin on ensimmäisiä valaisimia, jotka tähän uuteen kotiimme hankimme. Lokki oli pitkäaikainen haaveeni. Kun kodissamme on nyt iso ruokapöytä, Lokki-valaisin sopiisi sen yläpuolelle kauniisti.

 

5. Artekin ritiläpenkki 153B

Artekin ritiläpenkki 153B, Alvar Aalto.

Artekin ritiläpenkki 153B, Alvar Aalto.

Alvar Aalto suunnitteli ritiläpenkki 153B:n vuonna 1945. Ritiläpenkin jalat ja istuinosa ovat maalattua koivua.

Meillä tämä pienempi ritiläpenkki majailee eteisessä Tree-naulakon kaverina. Penkki toimii aputuolina ja avainten säilytyspaikkana.

 

Nämä ovat siis tämän hetkiset TOP5 suosikkini. Ja jälleen, ei mitään kovin yllätyksellistä tai ihmeellistä, mutta kuitenkin kaunista ja toimivaa. Sehän on pääasia, eikö olekin? : )

Rentouttavaa sunnuntaita!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


kahdeksan − 3 =