HelmiAmanda

25.6.2013


Muuramen Iso Kolmonen -laatikostot

Löysin viime syksynä Huuto.netistä vanhan, Pirkko Stenrosin suunnitteleman Muuramen Iso Kolmonen -laatikoston. Loppujen lopuksi päädyin ostamaan niitä neljä, kun myyjä tarjosi niitä edullisella yhteishinnalla. : )

Ostamani laatikostot olivat jo aikaa nähneet. Maalipinta oli huono ja laatikoiden pohjat repsottivat. Maalautin laatikostot Turun Työkeskuksessa. Värisävyn kysyin suoraan Muuramelta. Nyt laatikostot ovat maalattu Muuramen alkuperäisellä sävyllä ja niiden maalipinta on uutta vastaava.

laatikosto

Muuramen Iso Kolmonen -laatikosto

Vanha Muuramen Iso Kolmonen -laatikosto eroaa uusista Muuramen Iso Kolmosista laatikoiden lukumäärän, koon ja sokkelin puolesta. Vanhassa Iso Kolmonen -laatikostossa on neljä laatikkoa, kolmessa rivissä ja koko laatikosto on 2 cm leveämpi kuin uudemmat Iso Kolmoset.

Yllätyksekseni kaikki laatikostot löysivät meiltä lopulta paikkansa. Olin ajatellut myydä osan lipastoista eteenpäin, mutta niin vain ne jäivät meille. : )

Yksi laatikosto löysi paikkansa olohuoneen nurkasta. Päällensä se sai Eero Aarnion suunnitteleman Tuplakupla-valaisimen.

tuplakupla2

Muuramen Iso Kolmonen -laatikosto ja Eero Aarnion Tuplakuplatuplakupla

Toinen laatikosto löytyy toisesta lastenhuoneesta, jonka viime kerralla esittelin. Yhdistin laatikostoon Ikean valkoisen työtason.

poytajatuolit

Muuramen Iso Kolmonen -laatikosto ja Artekin tuoli

Kaksi viimeistä laatikostoa löytyvät toisesta lastenhuoneesta, joka toimii myös pelihuoneena. Laatikostojen välissä on vanha Muuramen työtaso, jonka maalautin samalla kertaa Turun Työkeskuksessa.

pelihuone

Muuramen Iso Kolmonen -laatikostot ja Artekin tuoli sekä jakkarat

Vaikka vanhat Muuramen Iso Kolmonen -laatikostot ovat isokokoisia, sopivat ne yllättävän hyvin asuntoomme. Ne myös vetävät sisäänsä uskomattoman määrän tavaraa, joka varsinkin lapsiperheessä on oikein oivallinen juttu. : ) Muuramen Iso Kolmonen -laatikostot ovatkin kaunista, kestävää, laadukasta ja toimivaa kotimaista designia!

Nyt lähden nauttimaan lämpimästä kesäillasta. Mukavaa kesää kaikille ja tulehan taas lukemaan ensi kerralla juttujani!

5 vastausta artikkeliin ”Muuramen Iso Kolmonen -laatikostot

 1. Anne

  Hei, mitä muuramella suositeltiin sävyksi ja maaliksi? tai millä/miten kannattaa maalata. Meillä olisi jo yli 15v vanha tv taso joka alkaa kellastua kun aurinko on tehnyt tehväviään. Sen voisi pian maalata.

  Vastaa
  1. HelmiAmanda Artikkelin kirjoittaja

   Hei! Kiitos kysymyksestä. Muuramelta vastattiin viime syksynä, että Empire kalustemaali A (sävyttämätön valkoinen) vastaa heidän nykyistä valkoista maalia. Työkeskuksessa laatikostot maalattiin kuitenkin polyuretaani, 2-komponnttiteollisuusmaalilla, jonka sävy on aivan sama kuin Empiressä, mutta se kestää kulutusta paremmin.

   Vastaa
  1. HelmiAmanda Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos kommentista! Laatikostojen maalaus maksoi 81 €/kpl (sis. silloin alv 23 % sekä maalit).

   Vastaa
 2. Kikka

  Hei,

  Törmäsin blogiisi etsiessäni tietoa postauksen aiheesta. Hiottiinko puupintaa ennen maalausta?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


viisi − = 3