HelmiAmanda

26.3.2013


Uusi rakkaus!

Voiko roska-astiaan olla rakastunut? Muutaman viikon kokemuksella voin sanoa, että KYLLÄ! Kauan odottamani VIPPin valkoinen poljinroskis saapui vihdoin kaksi viikkoa sitten meille. Roskis on aivan ihana! <3 <3 <3

Vipp 15 -poljinroskis

VIPP 15 poljinroskis

Aikaisemmin meillä roskapussi tuppasi aina roikkumaan keittiön kaapinovessa. Allaskaapissa oli kyllä kaksi roska-astiaa, mutta ne olivat aivan liian pienet. Kun roska-astia oli täynnä ja muovipussin otti pois sieltä, niin tosiasiassa muovipussi oli vain puolillaan. Sitten se puolitäysi roskapussi roikkui keittiön kaapinovessa, kunnes se oli kokonaan täysi. Lopulta kyllästyin roikkuvaan roskapussiin ja päätin, että hankin vihdoin kauan ihailemani VIPP poljinroskiksen. Hyvä tekosyy hankkia VIPP. : )

Yritin ensin metsästää VIPP poljinroskista Huuto.netistä, Tori.fi:stä, Keltaisesta Pörssistä ja muilta nettikirppareilta, mutta tuloksetta. VIPPin roskikset näyttävät säilyttävän jälleenmyyntiarvonsa hyvin. Niitä ei kuitenkaan kovin usein tule myyntiin. Mietin, onko järkevää lähteä hakemaan käytettyä roskista esim. Helsingistä, kun itse asun Turussa. Myyntihinta bensakuluineen on silloin lähes uuden roskiksen verran.

Vipp-poljinroskis

VIPP poljinroskis

Koska sopivaa roskista ei odotteluista huolimatta tullut vastaan, päätin vihdoin tilata oman uuden roskikseni suoraan Formverk Oy:ltä.  Vielä piti valita, minkä kokoinen roskis olisi meidän perheellemme sopiva. Päädyin  VIPP 15, koska arvelin roskiksen sisälle mahtuvan kaupan muovikassin. Tiedetään, että olisi ekologisempaa ja halvempaa käyttää valmiita roskapusseja. Jotenkin kauppaan lähtiessä on aina kiire ja se kangaskassi jää joka kerta eteisen kaappiin. Jossain nettikeskusteluissa todettiin, että kaupan muovipusseja ei saa kunnolla viritettyä VIPP poljinroskiksen sisään. Ainakin minulta se on toistaiseksi onnistunut ihan hyvin. Roskis on juuri sopivan kokoinen. Palvelu Formverkillä oli nopeaa ja roskis tuli sovitusti kotiovelle asti. Suosittelen!

Vipp-poljinroskis ja Artek-jakkara E60

VIPP poljinroskis ja Artek jakkara E60

Nykyään VIPP poljinroskis on meillä keittiössä paraatipaikalla. Roskiksessa on myös mahtava mekanismi, joka laskee kannen alas hitaasti ja lähes äänettömästi. Loistava ratkaisu! Allaskaapissa säilytetään tätä nykyä kierrätykseen meneviä lasipurkkeja eli sillekin löytyi sopiva käyttötarkoitus.

Lopuksi vähän historiaa: Ensimmäisen VIPP roskiksen suunnitteli Holger Nielsen Tanskassa vuonna 1939. “Good design never goes out of fashion”, Holger tapasi sanoa. Tänä päivänä VIPP roskis on design klassikko ja marraskuussa 2009 se hyväksyttiin MoMan (The Museum of Modern Art) kokoelmaan New Yorkissa.

2 vastausta artikkeliin ”Uusi rakkaus!

 1. JuttaEmilia

  Jee! Tervetuloa blogimaailmaan. :) Ja hitsit, tuo näyttää kauniilta. En olekaan tullut ajatelleeksi poljinroskista itse. Meillä on kuitenkin roskisten kanssa sama ongelma, joten jos näitä saa näin kauniinakin – menee harkintamyssyyn oitis ;)

  Vastaa
  1. HelmiAmanda Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos! Olen kyllä ollut tosi tyytyväinen roskikseen. Se on toimiva sekä kaunis!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


neljä + = 12